Geanodiseerde materialen zelf onderhouden of herstellen


Anodisatie maakt materialen mooier en sterker. Om de levensduur van je geanodiseerde materialen te maximaliseren, of om eventuele schade of slijtage weg te werken, kies je een speciaal ontwikkelde onderhoudskit.

Geanodiseerde materialen zelf onderhouden of herstellen

Meer dan 50 jaar anodisatie op de teller betekent ook heel wat ervaring met onderhoud en herstellingen. Daarbij was het ene product al een groter succes dan het andere. De producten van Alufinish doorstonden de praktijktest met glans – letterlijk en figuurlijk. Je kan er bovendien zelf eenvoudig mee aan de slag, om je materialen hun originele glans terug te geven of om kleine beschadigingen te herstellen.

Poetsbeurt en onderhoud in één

Waarom twee behandelingen als het in één beweging kan? De unieke formule van ALUPOLISH combineert een reinigend, verzorgend en beschermend effect op geanodiseerde oppervlakken. Want een goed onderhoud is de beste garantie om langdurig van mooie en sterke producten te genieten.

ALUPOLISH is beschikbaar in

  • tubes van 100 ml
  • flessen van 750 ml
  • grotere verpakkingen op aanvraag

Geen ervaring nodig

Iedereen kan geanodiseerde oppervlakken prima onderhouden en verzorgen met ALUPOLISH. Het enige wat je verder nodig hebt, is een poetsdoekje. Je doet een beetje ALUPOLISH op het doekje en wrijft het oppervlak in terwijl je lichte druk uitoefent. Zo simpel is het.

Geanodiseerde componenten kan iedereen zelf onderhouden

Onzuiverheden en krasjes wegwerken

Soms kunnen externe invloeden toch kleine beschadigingen veroorzaken op je anodisatie. Gelukkig herstel je die kleine onzuiverheden gemakkelijk zelf. Nadien even opvolgen met ALUPOLISH en je materialen zijn weer in topconditie. Voor herstellingen gebruik je:

  • cleaning eraser: speciaal ‘sponsje’ om onzuiverheden uit te wissen, met korrel 120 of 240
  • ALFICOLOR verfpennen: ideaal om kleine krasjes of putjes opnieuw in te kleuren
  • ALFICOLOR spuitbussen: om grotere beschadigingen opnieuw in te kleuren
  • ALFICOLOR PLR-pen: speciale verfpen voor oppervlakken met een poedercoating

Ook je geanodiseerde metalen in topconditie houden? Bestel deze producten afzonderlijk of in een handige, complete onderhoudskit via Anogel.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Anodiser : éliminer les impuretés et les rayures

Een project of product met aluminium onderdelen? Kies voor kwaliteit en duurzaamheid. Vraag je offerte aan bij Anogel voor een kwalitatieve anodisering.