Wat is anodiseren?

Anodiseren is een populaire oppervlaktebehandeling van metalen, zoals aluminium. Via een elektrolytische behandeling krijgen de onderdelen een sterke oxidelaag. Die beschermt het materiaal. Anogel gebruikt zwavelzuur om te anodiseren. Met tal van voordelen als resultaat.

Aluminium blijft mooi na anodiseren, ook op lange termijn en bij intensief gebruik

Blijft mooi

De typische zilvermatte kleur van geanodiseerd aluminium straalt tijdloze klasse uit. Liever een ander chique kleurtje? Dat kan. Het aluminiumoxide ligt niet als een laag op het oppervlak, zoals verf of een coating. Het is wel volledig geïntegreerd met het onderliggend aluminium. Het zal dus niet afbreken of schilferen. Zo blijft het aluminium mooi, ook op lange termijn en bij intensief gebruik.

De oxidelaag die ontstaat bij het anodiseren is een pak dikker en steviger dan de oxidelaag die zich op natuurlijke wijze vormt op aluminium.

Harder en slijtvaster

De oxidelaag die ontstaat bij het anodiseren is een pak dikker en steviger dan de oxidelaag die zich op natuurlijke wijze vormt op aluminium. Het metaal is sterker en slijtvaster. De beschermingslaag is stevig geënt op het aluminium zelf en laat niet los. Je eindproduct krijgt dus meteen ook een langere levensduur.

Na anodiseren is het materiaal beter bestand tegen corrosie

Grotere corrosieweerstand

Na het eigenlijk anodiseren met zwavelzuur worden de aluminium componenten geseald in een bad met heet water. Door de warmte sluiten de poriën van het aluminium. Nadien is het materiaal beter bestand tegen corrosie.

Het oxidelaagje dat ontstaat bij het anodiseren, doet dienst als elektrische isolatie

Elektrisch isolerend

Het oxidelaagje dat ontstaat bij het anodiseren, doet dienst als elektrische isolatie met een laagdikte tot 40 Volt/micron. Dat is belangrijk bij bijvoorbeeld gevoelige elektronische componenten. Die moeten onder antistatische condities verpakt worden om schade te voorkomen.

Jouw aluminium liever in een andere kleur dan het standaard zilvermat? Bekijk onze kleurenkaart.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Anodiser : éliminer les impuretés et les rayures

Een project of product met aluminium onderdelen? Kies voor kwaliteit en duurzaamheid. Vraag je offerte aan bij Anogel voor een kwalitatieve anodisering.